tisdag 31 maj 2011

vecka 19

Nu är du halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20.

Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka!




Jag har fortfarande inte känt några fosterrörelser, men två nätter i rad har jag drömt att jag känt dem. Kanske är en förberedelse? :)
Jag har massvis med gaser så det bubblar i magen, men det är säkert gaser och inte fosterrörelser.
För övrigt mår jag väldigt bra !! :)






Tack LOLLO !

Idag så hjälpte lollo mig med att få igång bloggen igen. Har varit något skumt på gång.
Jag kunde inte låta bli att blogga på så länge så jag bloggade i min gamla blogg, gå gärna in och kika på vad ni har missat ;)

http://www.issaaaaa.blogg.se/

Lollo fixade min blogg!! Woho hon är bäst!

måndag 23 maj 2011

Magbilder

17 + 2

Idag va syrran på sitt ultaljud, hon vart "beräknad" till den 30 okt förut och jag den 29 okt.
Men idag blev hon bakflyttad, kul för henne, men nu vill jag banne mig också bli bakflyttad ;)
Nu är hon beräknad till den 25 okt. Allt va bra med hennes lilla bebbe, de ville inte ta reda på könet men vi vet iallafall att allt är bra med bebben :)

Imoooorgoooon är det dags för oss!!! Klockan 16.00!! Det känns heeeeelt sjukt!






Det är ju inte bara det att man ska få barn och måste hitta rätt barnvagn mm. Nej, vi insåg ju att vi omöjligt kan få plats med barnvagn inne i bilen.
Så nu har vi varit och tittat på en ny bil, provkört och mätt ordenligt. Vi älskar den verkligen! Känns inte som en "buss" direkt. Den är riktigt najs. Men, det är inte så gott om plats som man faktist tror. Nej, inte ens vår bilbur som vi har idag går in.. Men, det finns andra möjligheter och man kan flytta fram och tillbaka sätena, som dessutom är riktigt sköna även bak och man kan till och med plocka ut säten. Men, då måste vi ha en ny bilbur. En mindre bilbur, så att åtminstånde chassin på vagnen går in vid sidan av bur, kanske.. Men hur roligt är det att köpa en mindre bilbur när man har tre hundar? De har ifs gott om plats i den vi har nu, men ändå.

Såhär ser bilen ut iallafall ..

7 säten, men vi kommer ju fälla ner de två sista..









Så då måste vi specialbeställa en bur, vi ska ringa "dessa" imorgon så får vi se vad de säger.

söndag 22 maj 2011



Gravid v. 18


Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Du erbjuds en ultraljudsundersökning i andra trimestern (vilken ofta sker ungefär nu) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling och se om förlossningsdatumet stämmer.

Denna undersökning är för de flesta första gången de ser sin bebis. Det kan kännas stort att se den sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Gå tillsammans om det är möjligt och be om bilder!

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.

Söndag

Igår va det dop för Alicia & Isabella! Annorlunda, minst sagt. Men väldigt trevligt. Så himla roligt att se kulturskillnaden :)
Det va ju fest till 00.30 men jag och putte va tvugna att gå hem till hundarna redan vid 23 eftersom vovvarna varit ensamma sen 16 trots två hembesök. Synd om dem !
Idag skulle Elin & Astrid kommit från malmö för spårning men Elin hade gjort illa sitt stackars knä så vi får ta det en annan gång.
Jag åkte till Babyproffsen med mamma, therese och jonny för att titta mer på vagn. Vi insåg att vi inte kommer få plats med barnvagn + vår bilbur. Jaha, hur löser vi då det? En hund inne i bilen? Nej tack. Vagnen inne i bilen? Nej tack.. blööö.. Får väl titta om vi kan hitta en bil med bättre utrymme, men roligt att köra runt med en buss lixom?? :/
Jag älskar iallafall Emmaljunga Ozone & självsklart Citykorgen. Ha, hänger ni med? ;p

På eftermiddagen åkte jag och putte till babyproffsen för att mäta och se om det går få in vagnen i bagaget, ikke.. Patrik är tveksam med emmaljungan pga. det inte är luftdäck och att de är små. Han är rädd för att den inte rullar på som det ska i "skogen"... bruces ;)

Nåja, efter barnvagnstittandet så åkte vi iväg och la vars ett spår till vovvarna. Gick en promenad så spåret fick ligga till för att sen gå ut med Vilda som etta. Tog inte långt tid förens jag trillade ihopa och landade på halsen/nacken .. fick en ordentlig reva som svider ordentligt och så skrapade jag knät och fick ont i handleden :(
Buhu, synd om mig. Vilda tog spåret klockrent trots vårt lilla avbrott några minuter ;)
Sen va det Albins tur, han gjorde de så jäkla bra!! Dessutom hittade han husses bortappade plånbok i spåret. Nä, för jäkla duktig. Speciellt vid apporterna, vilken glädje!
Ebba hade som vanligt bråttom, hon nosar, får upp spåret, springer....ojsan... nu tappade jag visst bort det. Ja, hon har alldeles för bråttom.

Efter spårandes åkte vi hem till svärisarna med vars en pizza, massa barnvagnssnack mm. och tittade på kort från bröloppet :) Blev ett kort besök på tre timmar.
Nu ska vi njuta denna söndag till bla BB och imorgon börjar jag 13 och putte är friiii!

Ha det gott mina vänner

fredag 20 maj 2011

freedag

idag har vi haft prov hela dagen typ.
det gick iallafall bra :)

efter skolan så åkte vi genast till bruces. Den vita hunden har tuggat upp min stooora fina inplastade rosett som Vilda vann på en boxerspecial när hon blev BIM. Jaa, gissa om jag va arg på honom. Och vissa förstår inte hur viktig just den rosetten va för mig. Jävla bajs!!

Efter promenaden åkte vi till väla och handlade dop presenter åt Alicia & Isabella.
Vi va bara tvugna att åka in om babyland och kära ner oss i alla vagnar.
Väl hemma så har jag tittat runt på nätet för fullt, dessa jäkla barnvagnar!!


Först va vi helt inne på denna :
babytravel amsterdam

 


Sen tittade vi på den här

emmaljunga ozone



Som fick oss att bli sugna på en bugaboo cameleon




Hjäääälp !! Vissa är det 18 veckors leveranstid på! Bebis kommer om 22 .. vill gärna ha vagnen tills dess.
Imorgon är det dop för tjejerna kl 10.00, sen ska vi faktist inte träffas i lokalen förens 16.00 så vi hinner hem och mysa med dogsen. Trevlig helg !

onsdag 18 maj 2011

Jasså ni tycker att jag är tjock?

Får höra från de flesta att jag är stor för att vara så tidigt. Men mamma blev också rund direkt när hon väntade Therese. De gjorde många extra kontroller för att se om det verkligen bara va en bebis. Och det va det, och ingen stor tjej heller. Dessutom tappade hon allt direkt när hon va här och gick endast upp 10 kg.

Patrik kunde inte få ledigt den 26 när vi skulle på ultraljud så vi får komma dit tidigare :D
Den 24 maj kl 16.00 ligger jag på sjukhuset och får se vår bebis.
Det är mindre än en vecka, för er som inte vet så mycket så får man endast TVÅ ultaljud på hela graviditeten, ett nu vid vecka 18 och nästa vid v.32.

I förgår åkte jag och mamma till sjukhuset tre för att lägga in en vän, min kära telefon. Man inser inte hur mycket man tycker om den förens den inte finns kvar i min ficka. Nåja.. den hängde upp sig när jag pratat med min syster så det gick inte lägga på.
Nu får vi inte träffas på minst 2 veckor :(
Och i min näve håller jag i en stor, klumpig, jobbig nokia som inte vill som jag.

Vi hann med att handla ett par mammabyxor, ja.. jag har nu insett att det inte går att använda andra byxor längre. Jag kan ha mina allra största (töjbaraste) men, med gylfen och knappen öppen... snyggt!

Igår gick jag i skolan, för att sen bli uppplockad av min man, vi skulle till höganäs och göra oss snygga.
Bild kommer här nedan, på honom. Jag har inte hunnit fota, dessutom ser jag ut som vanligt..ha ha!

Snälla mamma hämtade mig i laröd så åkte vi till väla och letade igenom heeela skiten innan jag fick ge med mig på ett par mamma jeans på hm. Jag insåg att det går inte använda byxor på ett bekvämt, snyggt sett under magen. Kanske en eller två veckor, men inte sen.

När vi kom hem så bjöd patrik & jag lilla mamma på lassange, och sen gjorde patrik en god efterrätts smoothie. En hel annanas, mjölk, glass och vit chocklad.

Strax efter det så somnade jag ;p

Idag står det plugg på schemat, och just nu är solen framme så det är inte omöjligt att jag hamnar på trädäcket idag :) mohaha

söndag 15 maj 2011

Vecka 17

Och så gick man in i vecka 17 igår ja ... haha. sjukt så smabbt det går. Om endast 11 dagar får vi äntligen träffa vår bebis. Om 3 veckor har jag gått hälften, då kommer vår bebis snaaart juuu. Väldigt roligt men samtidigt skrämmande.
Tog bilder i fredags, haha. Vill ni verkligen se dem? Patrik tror att jag putar ut magen, ja ni får tro vad ni vill ;)

Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.







Bilder från lägret

Dessa stal jag från Pelle, hoppas det är ok ;-)

























Ja, vi ska ha en sånhär älskling !! :D









Bilder från lägret

Dessa stal jag från

Twinbox läger

I fredags eftermiddag så satte vi sprätt på pengarna innan lägret, vi åkte till Hööks och inhandlade ett BACK ON TRACK nättäcke åt Ebbabus. Vidare till Anjinsans och handlade en snygg hurtta sele som passar ALLA tre, grisöra och läder apporter.
Bilen va full packad med hundar mm. och halv fem körde jag & mor mot åhus. Träffade Elin, Pelle och Astrid på camping parkeringen, checkade in och fick nyckeln till stugan så vi kunde lägga av lite saker.
Klockan 19 va vi på brukshundklubben och träffade alla underbara boxer mäniskor. Det va många från förra året och några nya.
Det började med en presenation och uppdelning med den instruktören vi skulle jobba med i helgen. Vi samlades kring micke och berättade lite om vad hundarna kunde mm. Vi pratade om vad som väntade i helgen och annat smått och gott.
Sen bjöds det på tacos, mumsfilibabba! Perfekt fredags mat, det kunde du inte gjort bättre Ann!
Självklart hade hon gjort efterätt också, hihi. Smarrigt!
Strax efter 22 åkte vi till stugan eftersom bommarna låses kl 23.
Vi packade in hundarna, Vilda, Ebba och Albin fick sova i min stora runda bur som är helt perfekt så de kan gå runder och röra sig. Lilla Astrid fick sova i deras hundbur så hon hade också gott om plats. Hundarna va väldigt dukitga och tysta :)
Vi somnade efter en massa skratt och bus, Elin och jag beter oss som 10 åringar ;p
Klockan ringde 07.00 på lördag morgon och vi klädde på oss hundkläderna och åkte till klubben. Det bjöds på mycket god frukost och försnack inför dagen :)
Sen åkte jag & mamma med vovvarna till skogen med spårgruppen medans Pelle, Elin och Astrid skulle vara med i aktiveringskursen.
Vi la ett spår på 150 meter till alla hundar med en pinne och ett slut. Micke ville se hur hundarna arbetade.
Alla mina tre gjorde det kanon bra enligt mig. Vi gick självklart med och tittade på varandra och alla va duktiga :)
Sen la vi ett längre spår åt hundarna, när de va dags att gå spåren så tyckte jag Vilda & Albin va jätte duktig medans Ebba vimsade bort sig en del.
Efter mycket spårande, fika och lunch så åkte vi vidare till ett fält där vi la fältspår. Ebba va helt slut efter sitt spår så hon fick avstå. Vilda klarade sitt väldigt bra, grymt jobbat eftersom de va torrt och ca 5 cm gräs.
Albin fattade ingenting när jag släppte på honom, men vi fortsatte. Två meter innan apporten så fick han upp spåret vilket gjorde att han blev jätte lycklig och förstod varför vi stod där. Efter den apporten gjorde han ett klockrent fortsatt spår. (raka spår)
Jag hann med att träna lite lydnad mellan spårandet också :)
Vi åkte tillbaka till klubben och plockade upp Elin och Pelle och begav oss till stugan för uppsnyggning. Då kom även världens bästa gåendes och vovvarna blev glada av att träffa husse :)
Klockan 19 va vi tillbaka på klubben och grillen va igång. Nu hade Ann slagit till med en fantastisk fläskfilé och en makalöst god potatisgratäng, MUMMA!
Och det blev efterrätt även denna dag :) Måste tilllägga att Ann stod ju för lunch och allt, hon hade dessutom bakat fika som vi hade med oss i skogen så hon ska ha ett STORT TACK för allt.
Även denna dagen åkte vi hem strax efter 22 och vi somnade väl efter ytterliggare en massa fnitter vid 23.
Klockan ringde idag 06.30 så vi hann med att packa allt, vidare till klubben för frulle och vidare till skogen.
Idag gick vi spår för varandra som skulle ligga lite längre, enligt mig blev det alldeles för svårt. Vilda tog sitt spår bra men de andra två klarade inte alls av det. Fick en del tips och så men det kändes väl inte helt okej efter dagen. Men första hunden tog lång tid och för varje hund som gick så låg de andra spåren längre och längre. Albins spår va jääääätte långt och jääääätte svårt och låg 3 timmar! Nästa hund fick vänta 4 timmar på oss. Ja.. ni hör.

Ja, det va allt. Nu när vi kom hem fick vi ett ryck, packade upp allt och fixade lite och patrik städade av. Nu har patrik hämtat en pizza som vi ska dela och jag ska se fredagens BB innan det är det nya. Spännande!

torsdag 12 maj 2011

Mycket har hänt

Jessica Leo - Jag har IF.

Förutom massa jobb denna veckan som gått sådär.. ja, det orkar jag inte gå in på.. så har det varit tråkiga nyheter.

Ebba har Atros i sitt knä, det fick vi veta i september och de flesta vet hur ledsna vi blev.
Vi har sett en stelhet hos henne när hon reser sig ur bädden på kvällarna och har märkt att det blibit värre och värre. Nu började hon reagerade på att man lyfte hennes framben, till exempel vid torkning av tassar. Dessutom så verkade hon ha stora beskymmer när man tog henne i tassarna, vilket hon inte alls har tyckt varit obehagligt förut. Så vi bokade en tid hos en ortoped som vi fick träffa igår.
Det började med att hon känna och klämma igenom hela Ebba och upptäckte snart var hon hade ont någonstans. Sen rullades en medvetslös Ebba in på röntgen med Patrik, och jag fick vänta ute eftersom jag är gravid. Det tog 1,5 och man han ju tänka både det ena och det andra.
Det visade sig att i ena tassen så fanns det en svullnad och en pytteliten lös benbit i tassen, som man inte gör något åt.
Den tråkiga nyheten va ju att Ebba har spondylos, i hela sin rygg!!
Fick hålla tillbaka tårarna när hon sa det, fan !
Hon sa att det kunde ju gå in och rätta till ifall de bara va på fåtal ställen men nu va det i hela ryggen så det finns inget att göra åt. Just nu gör vi inget, men om hon skulle få jätte ont så får hon smärtstillande men tydligen så slår de ut magen på dem så det är inget bra alternativ.
Det ska simmas hela sommaren, back on track täcke och uppvärmas ordentligt innan hon får motion.
Hon ska leva livet fullt ut, springa lös och leka och slippa ha för ont.



Imorgon åker vi på läger i yngsjö, boxerläger som Ann W har ordnat. Det ska bli fantatiskt roligt.
Imorgon är min sista dag på praktiken, sen ska jag hem och packa en massa och hinna med handla lite.
Åååh det ska bli helt underbart ! :)

Jag & lille magen säger godnatt!

söndag 8 maj 2011

Hundförsäkring

Fick en liten chock här om dagen när Vildas försäkring kom med posten.
Årsavgiften va på 10.000:- !!
Ringde dit och frågade varför det blivit så.. jo, för varje gång man utnyttjar en ny självrisk så blir det dyrare och dyrare med försäkringen.
År 2009 så låg den på : 5.000:-
År 2010 : 8.000:-
År 2011 : 10.000:-

Sjukt va? Sen blir den dyrare med åren också sa de.
Jaja, nu har jag ökat min självrisk från 2.500:- till 4.000 .. så det blir dyrt som sören om hon blir dyr :/
Minskar min premie med 3.000:- iallafall.
Kul att man betalar 22.000:- för hundarnas försäkring per år, när de är friska. Sen tillkommer det ju massor om de blir sjuka.
Sen äter de 45 kg torrfoder i månaden, ja alla tre tillsammans.
+ 4-5 kg levergodis + hundben.
Och inte för att tala om bajspåsar.. ojoj vad dryrt det är.

v. 16

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

lördag 7 maj 2011

v.16

Då springer vi in i vecka 16 idag då :) Underbart !
Tycker den här jobbiga tröttheten har kommit tillbaka, är såå trött hela tiden. Jag lyssnar till kroppen och sover iallafall ;p
Igår va jag ledig och det byggdes staket från 9-19 ! Och det är inte klart än. Efter det så gick vi en kvällspromenad i skogen och sen va det maxi. Inte hemma förens 22.

Imorse ringde klockan 05.45 , jag & putte skulle till Pumpa lagret. Klockan 07.00 va vi på plats och kl 08.00 va det igång :) Samlade på mig två par skor till mig och två till mamma, samt t-shirt, tjocketröja och mjukis byxor.
Köpte även två par skor åt mor. 250:- FÖR ALLA SKOR. sjukt!

Patrik hittade fyra par skor till sig, två fotbollsskor, ett par gortex och ett par fina :)  + en skinn väska (träningsväska).
Sen hittade han tre par skor åt svärisarna :)

Efter det åkte vi till Anjinsans och handlade hundgodis, lila bajspåsar, hundmat till alla tre och ett koppel till Albin. Ska dit i veckan och handla en ny spårsele åt vovvarna.

När vi kom hem somnade jag såklart, la mig ute i solen vid 12 och somnade om :)
Har legat där ute och slappat till klockan fyra, underbart!

Klockan 19 är det födelsedagskalas hemma hos Bellibus, trevligt :)

fredag 6 maj 2011

Brukshundsklubben

Igårkväll va det super fint väder så jag & lollo och våra fyra hundar bestämde oss för BK.
De va sen träning för patrik så han lämnade oss i mariapark vid 19 tiden så tog vi en liten promenad bort till bk. Vi skulle göra uppletande men de hade ju förstört min gräsåker :(
Det blev ett par timmars träning iallafall. Gick igenom hela ettan med Vilda & Ebba förutom hoppet som stod alldeles för långt bort ;p
De va super duktiga, ja även lilla Albin. Måste jobba mer med honom lös så han blir lika duktig som töserna. Han går ju lös på promenaderna men det ska han även klara på planen utan att sticka bort och hälsa på annat. Men om man ska kunna ha sin hund lös så är det hög tid att börja med det nu, så nu jäklar Albin :) Nej, han är duktig. Han smet bara en gång.
Alla vovvsingar va duktiga, funderar på att starta i ettan med Vilda & Ebba. Det kan ju bara gå åt skogen? ;p

Ebbas apportering sitter inte riktigt men å andra sidan så tuggar Vilda lite .. så de är lika :) Ebba är tryggare på platsliggningen.

Tänkte handla lite till vovvarna idag,  hundmat, nytt koppel till albin, spårsele och apporter.
Nästa helg är det äntligen dags för Ann´s läger, jisses va skoj det ska bli.
Och min underbara valpköpare följer med, Elin & Pelle med lille Astrid.

Vi träffas på fredagen kl 19 för att samlas i våra grupper och kl 20 blir det middag.
Sen ska vi bo i samma stuga, mamma, jag, elin och pelle med fyra vovvar.
Vi får lösa det med burar för de kommer bli liv i stugan hela natten om de ska springa lösa.
Kl 7.30 för gemensam frukost med hela lägret och sen bär det av till skogen och som avslutning på dagen blir det lite lydnad :) Åååh vad jag längtar!
På lördag kommer patrik också :)

torsdag 5 maj 2011

Sådär. Nu har jag jobbat vad jag ska denna veckan.
Måndag jobbade jag med svår huvdvärk vilket satt i hela tisdagen och onsdagen.
Idag kändes det lite bättre men nu på eftermiddagen är det inte lungt! Men, jag är ledig fredag, lördag och söndag så jag klagar inte :)

Förutom långa promenader har vi handlat till vårt staket som patrik ska bygga.
Igår stod patrik 6 timmar och jag 4 timmar för att måla alla 50 plankor grå.
Idag river han staketet och imorgon ska de byggas :) spännande.

Något stort som hände idag va att vi fick en kallelse till ultraljud!!!
27/5 ska vi få se vår lille bebis och man är så nervös att allt inte ska vara bra. Sen får vi förhoppningsvis veta könet :) ååååh !!
Tänkte även dela med mig av en liten skum magbild på mig.
På morgonen så är man ju insjuken, det räcker ju att man går ut på toaletten så är man lite rund över hela magen. Men just när jag vaknade så hade jag bara en liten bula nere på magen precis där bebisen låg.
Begriper ni bilen?
Svarta trosor. Till höger har jag benen och efter bulan ser ni revbenen (ja de syns ibland).

söndag 1 maj 2011

v.15

Då gick man in i vecka 15 igår :)
14+2

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera. Läs om träning när du är gravid så får du både idéer och goda råd.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så känns det snart verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången.


Sago bröllop

Igår va den stora dagen kommen för Sandra och Tim. WOW !

i fredags så hade vi som sagt vanessa hela dagen. började med en timmes promenad med vagnen och hundarna vid middagstid.
Efter det så åkte vi till mammas jobb, ut till väla och köpte skor till mig inför bröllopet och vidare till maxi.
När vi kom hem slängde vi ihopa en liten middag för att sen åka ut till laröd vid 19 och äta glass på sofiero kiosken med Fabbe&vickan&Isabella. Mysigt ! Underbart väder!
Så vi hann bara till sofieros parkering sen va jag och putte tvugna att gå en kvälls promenad också med hundarna och vagnen.

när vi kom hem blev det en tidig kväll så lillan kunde somna gott mellan oss i sängen, mys!
kl 8.00 fick jag väcka mina sängkamrater som fortfarande sov tungt.
Det blev lite frukost innan vi åkte till skogen för ännu en promenad (det enda man gör ;p ) och sen åkte vi hem till svärföräldrarna så barnen fick busat lite och vi åt korv :)
vid 12 åkte vi och handlade blommor till sandra och tim och då passade vanessa på att somna, perfekt! väl hemma så gjorde vi oss fina medans donnan sov 2 timmar.
På slutet blev det lite stressigt men vi kom iväg i tid :)

Väl vid kyrkan så träffades vi ute, mamma&syster kom också för att titta, skoj!
Och sen intog vi platserna och så började musiken, da da dadaaadaa .. da da daaadaaa .. ja ni vet. In kommer små tjejerna med vars en korg med blommor samt Sandra & Ronny(pappa) tillsammans med Sandras brudtärna och då kom tårarna. Bröllopet va jätte fint och de hade tagit dit en fantastisk sångerska!!!!
Sandra va såååå vacker i sin klänning och Timpan va jätte stilig han med :)

Festen va också alldeles underbar. Hade kunnat skriva hur mycket som helst men det orkar jag inte ;p

nu är det söndag och det händer inte alls för mycket. äckel-fotboll på tv = HATA!


kvällsprommis i laröd