onsdag 22 december 2010

Dagen som varit

Idag kom min syster therese och hennes hund saga hit för vi skulle ut och gå.
Det va nog den värsta rundan på länge, eller det var det!!
Det började med att vi öppnar ytterdörren och våra fyra hundar traskar ur, då ropar en granne NEEEJ STANNA till sin lilla hund som kommer i fullt fart fram. Vi föröker kasta in hundarna igen vilket inte va så lätt men han fick fatt i sin hund. Puuuhh..
Vi går ut på gatan och vidare uppåt, hör en liten hund skälla hysteriskt och ingen av oss reagerade speciellt på det utan tänkte att hunden va väl på andra sidan häcken, IKKE... där kommer en dvärg pincher springandes/skällandes runt häcken mot våra. Jag landade på rumpan och kämpade som fan för att hålla i ebba, hunden vågade sig inte hela vägen fram och efter en stund så kom en hytersik gapanade ägare efter hunden. puuuuuh IGEN.
Vidare en liten bit och tro fan att de kommer en till, vi hinner se den en bra bit innan och då hinner vi koppla Saga&Albin och "ta in" hundarna vid sidan .. då kommer hunden närmare och närmare. Och ju närmare "ägarn" kommer sin hund, ju närmare går den oss... Therese sa "du får ta din hund nu för dessa är aggresiva".... med förhoppning att hon skulle försöka lite mer.. IKKE... hunden vände efter en stund och sen gick dem bakom oss på rundan en bra bit, MED HUNDEN LÖS... Asså vad tänker folk med?
Bara för de har små hundar så tänker dem inte längre .. nej deras hundar kan väl inte skada någon men våra kan ju. Jag har två tikar som har en "valp" + en sjuårig golden .. detta är en flock och då blir det genast flockbeteende när de kommer lösa hundar fram sådär.. Det hjälper ju inte när folk skriker och gapar heller.
Ingen skällde, ebba morrade väl lite åt hund nr.2 .. men annars gick de bra. Men man vet fan aldrig.
Tack och lov så är min syster väldigt cool av sig så hon avleder direkt och börjar locka och ha sig. Då bryr dem sig inte.
Men jag är stolt över min flock trots detta.. Haha som "tur" va så hände allt i början av rundan så resten av rundan blev ju bra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar